MER-Yhtiöt Oy Alhotie 14, 04430 Järvenpää Puh. 09-2797 280, Fax. 09-2712 465
business-analysis-models-header@2x.png

Liiketoimintasuunnitelma kuntoon

Mitä hyötyä on liiketoiminta suunnitelmasta?

Liiketoimintasuunnitelmaa tehdessäsi olet tärkeimpien toimintaasi liittyvien asioiden äärellä, silloin on oltava valmis kyseenalaistamaan tehtyjä ratkaisuja ja pohtimaan korvaavia vaihtoehtoja toiminnan kannalta.

Liiketoimintasuunnitelma ei ole hyödyllinen pelkästään sinulle, vaan poikkeuksetta tarvittaessa esimerkiksi rahoitusta tai julkisia yrittäjyyden asiantuntijapalveluita pidetään liiketoimintasuunnitelmaa vaatimuksena palveluille.

Valmis liiketoimintasuunnitelma on siis ensisijaisesti apuvälinen yrityksesi toiminnan laskelmissa ja lisäksi välttämättömyys, jos tarvitset rahoitusta tai asiantuntijoiden neuvoa.

Yrittäjäksi ryhtyminen vaatii selkeitä ajatuksia siitä, mitä tehdään ja miten tehdään ja tuleeko tekemisestä kannattavaa.

Liiketoimintasuunnitelmassa on tarkoituksena tiivistää yrityksen koko toiminta ”yksiin kansiin”, jossa kuvaillaan businessmallia, prosesseja, verkostoja ja tavoitteita — kannattavuutta arvioiden, sekä potentiaalia ja uhkia puntaroiden.

Tärkeintä on, että suunnitelma on tehty huolellisesti ja siitä käy ilmi yritystoiminnan kannalta keskeisimmät seikat.

Voimme auttaa asiakkaitamme liiketoiminnan kehittämisessä ja laatia tarvittaessa yhdessä yrittäjän kanssa liiketoimintasuunnitelman,

joka pohjautuu parhaaseen tietoon alasta, kilpailusta ja asiakkaista. Kun tarvitset apua tai edes mietit sen pyytämistä, niin soita minulle.


 

Jutta Mero 09-2797 280